Heerhugowaard en Langedijk zijn niet van plan om de fusiedocumenten voor de provincie aan te passen. Alkmaar had hier om gevraagd omdat de visie van Alkmaar rond Koedijk en Sint-Pancras niet in de hoofdtekst van de reactienota terug is te vinden. Na de ophef die hierover ontstond, vroeg burgemeester Piet Bruinooge van Alkmaar per brief om de Alkmaarse visie alsnog te vermelden. Zijn collega's Bert Blase en Leontien Kompier stellen echter dat het Alkmaarse standpunt 'correct en juist' is vermeld.

Gemeente Alkmaar had zich een officiële zienswijze positief geuit over het herindelingsadvies voor Heerhugowaard en Langedijk, behalve wat betreft de kernen Sint Pancras en Koedijk. De gemeente Alkmaar wil vanwege de resultaten van een onderzoek, waaruit bleek dat de meerderheid van de inwoners liever bij Alkmaar hoort, de dorpskernen adopteren. Dat cruciale detail staat echter niet in de reactienota zelf, alleen in de zienswijze die tussen alle bijlagen zit. Daardoor lijkt het nu of Alkmaar achter een ongedeelde fusie staat.

De burgemeesters van Langedijk en Sint Pancras menen volgens het NHD echter dat de gewenste aanpassing strijdig is met de feiten en dat ze niet konden meewerken, want dat zou geschiedvervalsing zijn. Tijdens een gesprek tussen de drie colleges zouden Sint Pancras en Koedijk niet eens door Alkmaar genoemd zijn, en vermelding zou doen lijken van wel. Ze willen niet verder gaan dan in de nota zetten dat Alkmaar een kanttekening plaatst bij de draagvlakmeting, met een link naar Zienswijze 38, die van Alkmaar.

John van der Rhee, de fractievoorzitter van VVD Alkmaar die het proces op de voet volgt, vindt de onderbouwing een dooddoener. "De colleges spraken om de haverklap met elkaar. Dus over welk gesprek hebben ze het?", vraagt hij zich af. "Heerhugowaard en Langedijk doen nu precies wat ik al jaren vrees; lekker blijven trappen, ook gezamenlijk, tegen de grote broer Alkmaar. Bestuurlijk gaat de regio met die houding de komende jaren dan helaas volledig op slot."
Pin It
Bekeken: 3127x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/