Op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart wordt in het Victoriepark het nieuwe 'Alkmaar Light Festival' gehouden. Karavaan, Lions Alkmaar en de jubilerende bewonersvereniging 'Hart van Alkmaar' presenteren op beide dagen vanaf 19:00 uur lichtsculpturen, videokunst, projecties en performances met licht door heel het park.

Het verleden en heden van het IJkgebouw komt tot leven door speciale videomapping op het monument en er is een bijzonder en groots Chinees lichtkunstwerk te zien van GLOW Eindhoven – de lichthoofdstad van Nederland. Nog meer verrassende lichtkunst, muziek, performances en drankjes rondom een immense vuurkachel zorgen tezamen voor een bijzondere beleving van het Victoriepark.

Bewonersvereniging 'Hart van Alkmaar' bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd. Niet alleen met het Alkmaar Light Festival, maar ook de officiële doop van de speciaal gekweekte Narcissus ‘Hart van Alkmaar’ én op zaterdag om 17:00 uur een winterse binnenstadsbarbecue, waarvoor iedereen zelf eten en drinken meeneemt.

Het gratis festival duurt telkens van 19:00 tot 22:30 uur. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door het Victoriefonds, Alkmaar Maakt het! en MTS Audiovisueel. Meer op alkmaarlightfestival.nl. (foto: Emil de Jong)
Pin It