Zondag 8 maart is er in bibliotheek Alkmaar weer een lezing uit de reeks Europa Actueel. Historica Liane Vissers van ‘t Hof gaat het hebben over Brexit. Het Verenigd Koninkrijk verliet op 31 januari de Europese Unie, als gevolg van een referendum in 2016. Inmiddels zijn de meeste Britten ‘Brexit-moe', maar voor menig buitenstaander is het nog steeds een boeiende thriller.

Liane Vissers van ’t Hof zet de stand van zaken op een rijtje in een interactieve lezing. Ze vertelt over het Brexit-akkoord tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk (VK), over de overgangsregeling die geldt tot 2021 en over wat er nog staat te gebeuren.

Europa is veel in het nieuws en niet altijd positief. Soms komt dat omdat de EU ver van ons bed is, en onbekend maakt vaak onbemind. Vandaar dat de prikkelende, zevendelige reeks 'Europa Actueel', met ervaren experts die onderscheid maken tussen feiten van fake news. Het publiek kan zo een gegronde mening vormen. Bij elke lezing is ruimte voor interactie.

De lezing duurt van 13:30 tot 15:30 uur en toegang is gratis, maar aanmelden is gewenst. Dat kan via de agenda op bibliotheekkennemerwaard.nl en bij de klantenservice in de bieb.
Pin It