Het lenen van geld kent tal van voordelen. Het is een manier om snel aan een product te komen zonder dat je hiervoor hoeft te sparen. Veel mensen lenen geld voor bijvoorbeeld de aankoop van een auto of een scooter. Maar er wordt ook geld geleend voor het onderhouden van een bepaalde levensstijl. In principe kun je overal geld voor lenen, zolang je maar een goedkeuring hebt van de instantie en/of bank.

Deze keuring bepaald of je überhaupt geld mag lenen en bepaald daarnaast de hoogte van het leenbedrag. Tijdens de keuring wordt er een berekening gemaakt op basis van het inkomen en de maandelijkse vaste lasten. Een veelgestelde vraag is: Wat kan ik lenen? Op Geld.nl kun je gemakkelijk en vrijblijvend een berekening maken zodat je weet hoeveel je kunt lenen.

Uiteraard brengt het lenen van geld ook nadelen met zich mee. Het grootste nadeel is natuurlijk de rente. De rente zorgt ervoor dat je altijd meer betaald dan dat je leent. Een mooi overzicht met voorbeelden omtrent de rente bij een lening vind je op Rente.nl.

Veel mensen ervaren ook een ander nadeel. Bij het kopen van een product met geleend geld is er in eerste instantie een goed gevoel, je hebt immers het product in huis welke je graag wilde. Na verloop van tijd verlies je het goede gevoel en wordt het (product) normaal. Je zit op dat moment nog wel vast aan een lening, hierdoor kun je het gevoel hebben dat je geld voor 'niets' betaald.

Geld lenen kost geld, dit weten we allemaal. Als je toch besluit om een lening af te sluiten maak dan een goede vergelijking voor een weloverwogen keuze. Je kunt terecht op zowel Geld.nl of Rente.nl voor het maken van een volledige vergelijking. Op basis hiervan kun je de lening of aanbieder kiezen die het beste bij je past. (Foto: Pixabay)
Pin It