In een reactie op raadsvragen verzekerde het Alkmaarse college van B&W dat Amsterdamse woningzoekers geen voorrang krijgen op de lokale woningmarkt. BAS meende dat woonwethouder Paul Verbruggen persoonlijk naar Amsterdam was gegaan om te vertellen dat Alkmaar de komende jaren 20.000 woningen gaat bouwen, waarvan 7.500 voor Amsterdammers.

Alkmaar kent grote krapte op de woningmarkt. "Voor huurwoningen staan inmiddels 17.000 mensen op de wachtlijst van de SVNK", aldus BAS-fractievoorzitter Willem Peters. Hij vreest verdringing van Alkmaarders van de woningmarkt. "Alkmaar wordt dan opnieuw, net als in de jaren ‘70 en ‘80, een overloopgemeente van Amsterdam."

Zoals het college aangaf is het echter zo dat iedereen zich kan aanmelden voor een woning in de vrije sector en dat iedereen, Alkmaarder of niet, zich voor een sociale huurwoning eerst moet inschrijven bij het SVNK. De vrees van BAS is volgens het college dan ook ongegrond.

Daarbij komt dat BAS de ambitie van de wethouder, om in de komende jaren 20.000 woningen te bouwen, onrealistisch vindt. In de periode tot 2040 is voor Alkmaar door de provincie een behoefte berekend van 3400 woningen. Maar de plancapaciteit ligt voor de periode 2020 tot en met 2024 voor nu vastgesteld op 5.238 woningen. Als dat vol te houden is, zijn die 20.000 woningen gereed in 2039.

"Tevens blijkt uit de beantwoording van de vragen dat dit woningbouwvoorstel nooit is besproken in de Alkmaarse gemeenteraad", stelt Peters. "Dit impliceert dat er helemaal geen democratisch debat is geweest. BAS vindt deze gang van zaken onacceptabel."
Pin It
Bekeken: 4113x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/