Vrijdagavond, valentijnsavond zijn de vuren van het nieuwe evenement Wonderlicht ontstoken. Helemaal nieuw is het niet, het gaat om een herziene en verbeterde versie van wat vorig jaar nog Fonkelstad heette. Even leek er naast de vuren een tweede overeenkomst op te duiken want de weersvoorspellingen werden scherp in de gaten gehouden. Het evenement van vorig jaar moest toen twee weken worden uitgesteld vanwege het ongunstige weer. "Dat is altijd een risico als je een winterevenement organiseert", zo laat woordvoerder Rowy Onrust relativerend weten.

Maar van uitstel bleek vrijdag gelukkig geen uitstel zodat de start van het evenement op het Canadaplein gewoon kon plaatsvinden, waarna de "magie van licht" alle ruimte kreeg om de bezoekers te "overvallen, verwonderen en te inspireren". Het Bolwerk langs de Singelgracht kreeg dankzij "vuurbomen, vuurlantaarns en vuurlotussen" plaatselijk een feeërieke sfeer terwijl geheimzinnige lichtgevende figuren zich het water eigen maakten. Maar ook op het Canadaplein was het gezellig druk. Wie er hongerig van werd kon terecht bij het doorlopende 'aanschuifdiner' in de Grote kerk of bij één van de foodtrucks.

Wonderlicht is er nog tot en met zondagavond. Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp maakte er een fotoreportage die te zien is op onze Facebookpagina.
Pin It