Met ingang van augustus 2020 kunnen leerlingen op PCC Het Lyceum al direct vanaf het eerste jaar terecht in een vwo of havo-brugklas. Met daarnaast ook nog mooie keuzestromen direct vanaf de start en veel maatwerk, wil de Alkmaarse school optimale kansen voor zijn leerlingen creëren.

De 14-jarige Sterre uit Alkmaar is leerling van 3vwo. Ze zit in een echte vwo-klas met leerlingen die vaak mooie cijfers halen, maar zelf moet ze stevig aanpakken: "Ik begon dit schooljaar goed met mooie cijfers, maar heb daarna wat meer moeite gekregen. Afgelopen proefwerkweek is het gelukkig al veel beter gegaan. Ik ben erg blij met de hulp en de vele goede studietips die ik heb gekregen. Echt iedereen denkt hier met je mee. Een paar cijfers moet ik nu nog krijgen, maar ik heb er vertrouwen in dat goed zit."

Leerlingen kunnen dus al veel persoonlijke krijgen, maar vanaf komend jaar wordt de school nóg meer 'klantgericht'.  "De grootste verandering is dat voortaan vwo-leerlingen en havo-leerlingen direct bij ons kunnen starten in de brugklas",  licht afdelingsleider Ruth van der Kruijssen toe. "Daarnaast gaan we werken met een intensief wekelijks maatwerkprogramma met verdiepingsmogelijkheden voor de leerling die dat wil, of extra hulp voor de leerling die dat nodig heeft."

Vwo-brugklassers krijgen drie keuzestromen aangeboden: Kunst & Cultuur, Wereldburgerschap & Internationalisering en Onderzoek & Techniek. Aan het eind van het eerste jaar maken ze hieruit een keuze voor het vervolg. Verder wordt schoolbreed minder 'frontaal' lesgeven, waarbij er onderscheid wordt gemaakt tussen havisten en vwo'ers.  Maar allen werken ze voortaan nog zelfstandiger en worden diverser geprikkeld met bijvoorbeeld onderzoeksopdrachten en presentaties voor de klas. Dat stimuleert en de de lesstof blijft beter hangen.

Binnen de school is groot enthousiasme voor de geplande veranderingen. Van der Kruijssen: “Het mooie is dat we hiermee zoveel meer kansen creëren voor onze toekomstige leerlingen!”

Sterre is er op dit moment niet zo erg mee bezig. Zij heeft nu even andere prioriteiten: “Waarschijnlijk kies ik voor het profiel Economie & Maatschappij en verder wil ik echt heel graag in één keer gaan slagen voor mijn vwo-diploma!”
Pin It
Bekeken: 3605x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/