Zondag was in Heerhugowaard de laatste show van het circusseizoen voor Circus Sijm en werd bekendgemaakt dat er een einde gaat komen aan het Wintercircus. Het bedrijf begint aan de voorbereidingen voor het nieuwe jaar, met daarin vier producties, waaronder het twintigste en laatste Wintercircus. Daarna wordt een nieuwe koers ingezet. Directeur Alex Sijm zal een minder grote rol spelen, zodat hij voor zichzelf een nieuwe uitdaging aan kan gaan.

In december 2020 viert Circus Sijm het 20-jarig jubileum van het Wintercircus. "Een mijlpaal waar ik enorm trots op ben", laat Alex Sijm via de Facebookpagina van het circus weten. "Maar met het komende jubileum gaan we ook iets afsluiten. Want op 31 december 2020 om 12:30 hoop ik de laatste voorstelling te spelen met mijn geliefde Wintercircus". De directeur heeft er met veel plezier en passie aan gewerkt en werd dit jaar beloond met een bezoekersrecord. Dit terwijl concullega's tegenwoordig nog wel eens kampen met teruglopende aantallen.

Het besluit komt voor het circus niet uit de lucht vallen. Al in mei 2018 had Alex besloten na 20 jaar te stoppen met het Wintercircus. "In de afgelopen tijd zijn er zorgvuldig stappen gezet om het bedrijf op deze grote verandering voor te bereiden. Met Impresariaat Sijm gaan wij ons vanaf 2021 volledig richten op Circus in de Zorg. Tevens blijven wij producties maken in opdracht zoals het Circus van de Nacht en het Festival Circus aan Zee."

"Mijn droom ‘20 jaar Wintercircus Sijm’ is straks uitgekomen en het is een groot cadeau dat ik nu zelf mag beslissen dat het tijd is voor nieuwe dromen", vertelt Alex in het Facebookbericht. "En wat is er dan mooier om te stoppen op een hoogtepunt." Hij zal circus blijven maken, maar wil ook ruimte en tijd voor nieuwe dingen. De directeur wil een bedrijfje opzetten, gericht op motivatietrainingen en personal coaching. Hiervoor volgt hij inmiddels twee jaar een opleiding. (foto: Facebook / Circus Sijm)
Pin It
Bekeken: 3176x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/