De SeniorenPartij Alkmaar heeft telefoontjes van verontruste senioren ontvangen, nadat de motie 'papieren bezoekerskaart moet blijven' door een meerderheid van de gemeenteraad werd verworpen. Dit schrijft SPA-fractievoorzitter Arie Epskamp in een open brief aan de raadsleden van gemeente Alkmaar. "Deze senioren kunnen door genoemd besluit moeilijk gasten ontvangen en daardoor ligt het gevaar van eenzaamheid op de loer."

De verontruste bewoners hebben niet de beschikking over een computer of voldoende kennis om digitaal zaken te regelen. Een aantal hecht daarbij zeer aan privacy en wil geen medewerkers van de gemeente over de vloer hebben voor uitleg over het systeem.

SPA wil dit risico op eenzaamheid voorkomen. Epskamp: "Dat moeten we echt voorkomen en daarom doe ik, namens al die senioren, een beroep op u om een passende oplossing ( al is het een overgangsmaatregel voor x tijd) te leveren."

Het is inderdaad even puzzelen om digitaal een bezoekerskaart te verkrijgen. Via alkmaar.nl is eenvoudig op alkmaarparkeerservice.nl te komen, om dan de tab 'Vergunningen' te klikken voor de optie 'Vergunning bewoners'. Maar vervolgens moet men de kaart aanvragen via het E-loket, en daarvoor is een account nodig. (foto: Pixabay / Hans Braxmeier)
Pin It
Bekeken: 3278x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/