Er moet zo snel mogelijk een hoorzitting komen voor particulieren en ondernemers, die problemen hebben met regels omtrent ruimtelijke ordening in de buitengebieden van Alkmaar. Dat vindt de Alkmaarse VVD. Zij moeten de gelegenheid krijgen om hun problemen aan de politiek kenbaar te maken. Volgens de VVD zijn er tientallen casussen, maar daarover is geen goed beeld. Er is inmiddels een verzoek ingediend voor een hoorzitting.

Het bestemmingsplan Landelijk Gebied Schermer is in 2014 vastgesteld en daarna nog een keer gedeeltelijk herzien. Het originele plan Landelijk Gebied Graft-De Rijp stamt alweer uit 2009. Maar veel problematiek is volgens VVD Alkmaar niet opgelost. Er zijn volgens de fractie voorbeelden te over van agrariërs die schuren, stallen, mestzakken, kapbergen of paardenbakken hebben die jarenlang gedoogd worden zonder officiële vergunning. Legalisatie is niet altijd mogelijk, waardoor ze bij de handhaving vastlopen. Ook zouden veel particulieren die alles netjes bij de gemeente willen regelen tegen allerlei muren met regels aanlopen.

De Omgevingswet voor 2021 kan voor veel casussen een oplossing zijn, denkt de Alkmaarse VVD. In deze wet worden honderden regels in het ruimtelijke domein geschrapt, zodat er veel meer ruimte en vrijheid ontstaat voor de particulier en de ondernemer. Raadslid Tamara Vermeulen: "Wij zijn blij met de komst van de nieuwe Omgevingswet, maar deze is nog ver weg. Hier kunnen de huidige tientallen casussen in het buitengebied niet op wachten. Wij willen dat het college vooruitlopend op de nieuwe wet gaat kijken wat er alvast allemaal mogelijk is."

Alle huishoudens en bedrijven in de buitengebieden worden per brief uitgenodigd om hun verhaal te doen. De Alkmaarse VVD hoopt dat zij hier allemaal gebruik van maken. Vermeulen: "Wij willen alle kwesties op tafel, zodat we bij de eerstvolgende herziening van het bestemmingsplan landelijk gebied kunnen kijken wat er aangepast moet worden."
Pin It
Bekeken: 2892x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/