Er moet in 2020 een nieuw woonakkoord komen, met afspraken over de bouw van extra sociale huurwoningen en verduurzaming van bestaande woningen. Dat stellen ruim veertig ChristenUnie-leden in een motie, die op 23 november tijdens het partijcongres wordt ingediend. Eén van de indieners is Alkmaars CU-raadslid Ronald van Veen.

Initiatiefnemer van de motie is Frank Visser van CU Haarlem, die zal worden ingediend door raadsleden uit bijna alle grote steden. Een belangrijke wens is afschaffing van de verhuurderheffing. Ronald van Veen: "De wachtlijsten voor sociale huurwoningen lopen alleen maar op, ook in Alkmaar. De verhuurderheffing zorgt dat corporaties onvoldoende kunnen investeren in nieuwe woningen, renovatie en verduurzaming. Ondanks kortingsregelingen is deze heffing de afgelopen jaren alleen maar gestegen. Het gevolg is dat verhuurders steeds meer kwijt zijn aan belastingen. Wij roepen het kabinet op dit geld in te zetten voor nieuwbouw, renovatie en de energietransitie."

De motie stelt wel voorwaarden voor verhuurders. Frank Visser: "De heffing was in 2013 onderdeel van het eerste woonakkoord en bedoeld om extra inkomsten te creëren (voor het Rijk, red.) tijdens de economische crisis. Die crisis is voorbij. Inmiddels zitten we in een bouwcrisis. We moeten zorgen dat de verhuurders het geld dat ze besparen door afschaffing van de verhuurderheffing ook echt gaan gebruiken voor investeringen."
Pin It
Bekeken: 2561x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/