Stichting Red de Hout heeft opgeroepen om dinsdag massaal naar het gemeentehuis te komen vanwege de commissievergadering 'Ruimte' waarin de de Alkmaarse groene plannen voor de komende jaren werden besproken. Met die massale opkomst viel het wat tegen, maar er werd wel gebruik gemaakt van het spreekrecht.

De actiegroep strijdt al lange tijd tegen de bomenkap die volgens de Noordwest Ziekenhuisgroep nodig is om een nieuw ziekenhuis te bouwen en heeft nu een protestlied opgenomen: "Het lied wordt gezongen door kinderen. Want zij zijn de toekomst en het is hun stadspark dat door wanbeleid van de gemeente Alkmaar en Noordwest Ziekenhuis binnenkort gedeeltelijk voor de bijl gaat.", zo laat Johan Bos van Red de Hout mediapartner NH Nieuws weten.

Er gekozen voor het maken van een lied omdat alle argumenten inmiddels wel zijn gebruikt. "Als de politiek niet luistert naar alle goede, wetenschappelijk onderbouwde argumenten over natuur, biodiversiteit en klimaatbestendige stad dan moet je als actiegroep soms je spierballen laten zien. Boeren doen dat met tractoren en bouwers met graafmachines. Dit blijkt indruk te maken, maar dat machtsvertoon roept ook ergernis op."

En daarom wordt het lied dus gezongen door kinderen. Volgens de actiegroep een krachtig signaal. "Dit plan van Alkmaar en Noordwest Ziekenhuis is een tijdbom voor de rest van de Alkmaarderhout. Niet alleen scheuren de spoedambulances straks met zwaailicht en sirenes door het stadspark, ook de parkeersituatie is al heel lang een groot probleem. Om die toekomstige problemen op te lossen zal ongetwijfeld opnieuw de onbeschermde Hout de tol moeten betalen. Want meer uitwijkmogelijkheden zijn er niet."

De videoclip is te vinden op YouTube. (foto's: Marco Schilpp)
Pin It
Bekeken: 3258x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/