Sinds de verbouwing van het ziekenhuis is de parkeerdrukte bij het winkelcentrum aan de Willem de Zwijgerlaan toegenomen en dat zou de winkeliers omzet kosten. BAS diende samen met OPA en SPA een motie in voor een blauwe parkeerzone gedurende drie jaar. Deze werd op 4 november met nauwe meerderheid aangenomen, maar deed wel stof opwaaien bij omwonenden, die vreesden voor meer parkeerdrukte om het winkelcentrum heen. OPA roept nu het college op om hier snel ook een oplossing te vinden.

"De verkeersdruk is inmiddels in grote mate opgelopen en afspraken vanuit de gemeente worden niet nagekomen", schrijft OPA-raadslid Ruud van Lier bij zijn raadsvragen. "Zo is er op 22 mei overleg geweest met buurtbewoners. Er zou een 0-telling komen in juni, daarna zou er in november een hertelling komen om te kunnen zien wat de goede buur-regeling voor effect heeft op de parkeerdruk in de wijk. Deze telling zou 'on hold' gezet zijn vanwege de motie." OPA wil weten waarom. De telling zou los staan van de motie en kan juist helpen bij het bepalen van de blauwe zone en een goede buur-regeling er omheen.

Daarnaast had de wethouder volgens Van Lier op 31 oktober toegezegd de raad te benaderen om haar bevoegde kaders voor het parkeerregime uit te breiden, om snel te kunnen reageren bij problemen. Nu valt het Stadhouderskwartier daarbuiten. De raad is nog niet benaderd en OPA wil weten waarom. Ook wil de fractie weten of dit voor vertraging gaat zorgen.

OPA wil graag dat het college nog bij de eerstvolgende raadsvergadering met een oplossing komt. Daarbij oppert Van Lier nog de optie om parkeerautomaten neer te zetten bij het winkelcentrum.
Pin It
Bekeken: 3137x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/