Onverwachts ging het in de Alkmaarse begrotingsraad op 4 november over Zwarte Piet. Waar het vorige college Zwarte Piet warm verwelkomde, wil 'Zwarte Pieten wethouder' Paul Verbruggen na het kinderfeest in dialoog over (de schmink voor) Sint z'n steun en toeverlaat. Maar nu er vergunning is verleend voor een anti-Pieten-demonstratie op de dag van de intocht, willen OPA en BAS eerder praten.

De gemeente gunde het recht op demonstratie en daar de twee lokale partijen staan achter dat recht, maar maken zich wel zorgen over mogelijke gevolgen.  OPA en BAS houden van traditie en dat betekent in dit geval gewoon donkergekleurde Pieten op feestelijkheden zonder incidenten: "Wij willen dat het kinderfeest weer gewoon onwijs gezellig wordt en blijft, en dat kinderen ongestoord het feestje van Sinterklaas kunnen vieren. Dat geldt ook voor de Zwarte Pieten die meedoen."

OPA en BAS vragen het college met spoed om de demonstratie uit het zicht van kinderen bij Sinterklaas-activiteiten te houden. "Wij willen graag dat de demonstratie niet op de route van Sint plaatsvindt, ook omdat er bij demonstraties altijd kans is op escalaties. Dit 'grote-mensen gedoe' mag het onbezorgde plezier van de kinderen niet verstoren."

En die kans op escalatie is er wellicht, want in reactie op de demonstratie 'Kick Out Zwarte Piet' wordt via social media opgeroepen om het tijdens de Alkmaarse intocht op 16 november juist vóór Zwarte Piet op te nemen.
Pin It
Bekeken: 3991x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/