Zeven samenwerkende gemeenten in regio Alkmaar hebben besloten om de bestaande contracten met jeugdhulpverleners en -experts met een jaar te verlengen in plaats van opnieuw aan te besteden. Meer tijd en meer rust binnen de jeugdhulp is daarbij de insteek.

Het gaat om meer dan 200 lopende contracten die de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Heiloo, Castricum en Uitgeest afgesloten hebben, zo meldt het NHD.

De heisa rond de gesloten jeugdzorginstelling in Heerhugowaard ligt nog vers in het geheugen. Ondanks dat destijds de aanbestedingsprocedure volgens de regels verliep, lieten cliënten en hun ouders van zich horen. De veranderingen zouden te veel vragen van deze specifieke groep jongeren. Ook politici in de Tweede Kamer maakten zich zorgen om de zorgcontinuïteit. 

Met het verlengen van deze contracten tot 2021 willen de gemeenten bereiken dat de jeugdhulpverleners een kwaliteitsslag gaan maken op het gebied van administratieve processen en onderlinge samenwerking.
Pin It
Bekeken: 2390x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/