Woensdag kopte Nieuwe Revu groot: "All You Need is Lies: wordt bezoeker Beatles Museum Alkmaar genept?" Het magazine meent dat een belangrijk deel van de collectie niet echt is, of in elk geval niet aantoonbaar origineel. Zo staat ook in het Liverpoolse Beatles-museum de eerste gitaar van George Harrison. Een van de twee moet dus een replica zijn en het Engelse museum zegt het certificaat van echtheid te bezitten.

Sterker nog, Moltmaker zou volgens het magazine van geen enkel item een certificaat hebben. Hij zelf ziet nu in dat een deel van zijn collectie waarschijnlijk niet echt is, maar het gaat volgens hem niet om "tientallen" items, maar om slechts vier. Dit worden nu in het museum aangemerkt als replica. De achtergrond van de items wordt onderzocht.

Een belangrijk deel van bekritiseerde originals zou de Alkmaarse beatles-fan zo'n tien jaar geleden rechtstreeks van Apple Corps, het management van The Beatles, hebben gekregen als beloning. De popgroep zou mede dankzij Moltmaker's boeken over de popgroep een schikking van 21 miljoen pond uit een rechtszaak tegen muziekmaatschappij EMI hebben gesleept. Apple Corps wilde hem betalen, maar Moltmaker wilde originele Beatles-spullen.

Moltmaker schrijft op de museumsite dat een telefoontje in het Engels kreeg over de bezorging. Uit het witte busje kwamen gouden platen, twee akoestische gitaren, wat jasjes en wat kleine items. Het kwam dan niet in hem op om de echtheid in twijfel te trekken.

Moltmaker ziet de aantijgingen in Nieuwe Revu als "zieke grap" omdat ze er nu pas mee komen. Op de museumsite schrijft hij: "Waarom iemand zoiets gedaan heeft is voor mij onbegrijpelijk. Wie weet heeft men gewacht tot het museum zo groot was dat men het neer probeerde te halen."

De Beatles-fan hoorde via via over het nieuwsartikel. Tegenover mediapartner NH Nieuws zegt hij er "niet warm of koud" van te worden. Echt effect zal het verhaal volgens hem niet hebben en het is niet de eerste keer dat hij beschuldigd is. "Het museum is zo groot, biedt de mensen zoveel, dat de grap die men uitgehaald heeft niet echt schade zal toebrengen", schrijft hij verder op zijn site. 

De Alkmaarse Beatles-fan sluit zijn reactie af met: "Er was voor mij geen enkele reden om aan te nemen dat wat ik kreeg niet echt zou zijn. In ieder geval zal ik de collectie aanpassen en zullen de mensen kunnen blijven genieten van de grootste tentoongestelde Beatles collectie ter wereld en de items die men ziet zijn origineel en zeer zeldzaam."

 
Pin It
Bekeken: 3810x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/