OPA springt in de bres voor de winkeliers in de Alkmaarse binnenstad en wil zo snel mogelijk de onderste steen boven hebben. "De ondernemers weten niet waar ze aan toe zijn en weten niet hoe de bevoorrading van hun bedrijven geregeld moet worden," aldus OPA-raadslid Jan Hoekzema.

Het EK Wielrennen vindt over twee weken plaats in Alkmaar en dan wordt de binnenstad op gezette tijden hermetisch afgesloten voor het verkeer. De ondernemers vrezen dat hun winkels niet bevoorraad kunnen worden. Tweeënhalf uur voor aanvang van de eerste race gaat de stad op slot. Als de race om 9:00 uur begint moet de bevoorrading vóór 6:30 uur klaar zijn. Een bijna onmogelijke logistieke uitdaging, volgens de winkeliers.

Geruststellende woorden van de gemeente bleven uit, dus stapten enkele ondernemers naar het NHD om hun verhaal te doen. Hoekzema las dinsdag in de krant hoe de vlag erbij hangt en besloot direct artikel 42-vragen richting het college te sturen om te weten te komen met welke ondernemers het college in een eerder stadium dan wèl overleg heeft gepleegd. "Een duidelijke communicatie heeft niet plaatsgevonden, niet met de Alkmaarse ondernemers en niet met inwoners van Alkmaar", meldt Hoekzema. Hij wil nu alle communicatie inzien tussen het college en winkeliers.

De partij vraagt ook om een afschrift van alle verleende vergunningen voor de wegafsluitingen tijdens het EK. OPA hoopt dat het college op korte termijn de laatste stand van zaken uit de doeken wilt doen. Desnoods vraagt de partij een spoeddebat aan.
Pin It
Bekeken: 4437x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/