De zoektocht is ten einde. Tijdens de vergadering van de kerkenraad van 12 juni bijeenkwam is besloten dat een particulier de nieuwe eigenaar wordt van de Witte Kerk in Sint Pancras. De nieuwe eigenaar betaalt 25.000 euro aan de Protestantse Gemeente Sint Pancras en stort een bedrag van 25.000 euro op de rekening van de Stichting Vrienden van de Witte Kerk. Er gelden wel de nodige beperkende voorwaarden voor koper Marco Blom.

De Protestantse Gemeente mag de komende vijftien jaar zo'n tien erediensten houden in de Witte Kerk. Daarnaast mag de Witte Kerk gratis gebruikt worden voor huwelijken en uitvaarten van leden van de Protestantse Gemeente. De grond blijft nog maximaal vijftien jaar in eigendom van de Protestantse Gemeente en wordt zo lang in erfpacht overgedragen. De bestemming van de Witte Kerk mag Blom niet zonder toestemming van de Protestantse Gemeente wijzigen.

Het kerkgebouw is een rijksmonument uit 1550 en gezichtsbepalend voor het dorp Sint Pancras. De Protestantse Gemeente in Sint Pancras zette onlangs het rijksmonument samen met het naastgelegen verenigingsgebouw ‘De Rank’ te koop wegens de krimp in de kerkgemeenschap. Marco Blom is eigenaar van Jos Blom Kraanverhuur BV. Uiterlijk op 21 augustus 2034 wordt hij volledig eigenaar van kerk en grond. Het gebouw blijft de monumentale status behouden. (foto: Wikipedia)
Pin It
Bekeken: 3521x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/