Afgelopen zaterdag werd weer het jaarlijkse 'Race the Dragon' georganiseerd door de Alkmaarse drakenbootvereniging United Dragons. Kenmerkend voor het drakenbootracen zijn natuurlijk de twaalf meter lange boot met aan de voorkant een drakenkop en de drums die vaak al vanaf ver te horen zijn.

In de boot zitten zestien tot twintig peddelaars. Naast de explosieve start is de mate van synchroniciteit van de peddelaars van groot belang om het verschil te maken tussen winnen en verliezen. Het gezamenlijk op het gelijktijdige tijdstip de maximale kracht op het peddelblad zetten geeft het meest optimale resultaat. Dat is waar de drum een belangrijke rol speelt.

Het is dus een echte teamsport, reden voor bijvoorbeeld bedrijven of organisaties om zich in te schrijven voor Race the Dragon. Naast de gelegenheidsteams kwamen ook getrainde teams aan de start, die vaak indrukwekkende snelheden halen.
Pin It
Bekeken: 3431x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/