Eerste Pinksterdag organiseert Alkmaar Sport de 2e RAADHUIS Pinksterun. De run op zondag 9 juni leidt lopers van de 5 km, 10 km, de Businessrun en 1 km Kinderun onder andere door de Oudorperpolder. Dit jaar wordt flink ingezet op duurzaamheid. Zo wordt gebruik van plastic zoveel mogelijk gemeden en ruimt een team wandelaars het parcours achteraf op. Na afloop is er een Pinksterfeest.

De eerste Pinksterun trok meer dan 800 deelnemers en de inschrijving verloopt nu min of meer hetzelfde. “We merkten vorig jaar dat veel mensen lang wachten met inschrijven. We zien nu weer een toename in het aantal aanmeldingen naarmate de datum nadert. Als er startbewijzen over zijn kan men zich ook op de dag zelf nog inschrijven,” aldus Marlou Zuurbier, organisator namens Alkmaar Sport.

Alkmaar Sport zet breed in op duurzaamheid. Zuurbier: “We hebben gekeken hoe we het thema duurzaamheid konden integreren in de run. Dit jaar maken we dan ook geen gebruik van plastic drinkbekertjes op de waterpunten en Stadswerk072 zorgt voor een afvalscheidingsstation op de start- en finishlocatie.”

Verder wordt biologische confetti gebruikt en ontvangen Kinderunners van Stadswerk072 een pen van hergebruikt plastic om hen bewust te maken van het thema. Ook is er nu samenwerking met Love not Waste. Een team wandelaars ruimt het parcours achter de lopers aan op. “Wij laten Oudorp in principe schoner achter dan dat we haar aantroffen.”

De start en finish zijn bij v.v. Kolping Boys, de run sluit af met een Pinksterfeest. Vooraf inschrijven kan tot en met woensdag via raadhuispinksterun.nl. De 1 km Kidsrun voor basisscholieren kost 2 euro per persoon, de 5 km 8 euro en de 10 km 12 euro. Een bedrijventeam van acht lopers betaalt 100 euro voor de 5 km en 150 euro voor de 10 km run. Kijk ook op Facebook.

De Pinksterun kent 45 vrijwilligers, maar de organisatie kan er nog wel meer gebruiken, zoals voor oppikken van afval op het parcours. Aanmelden kan zich via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It