Het bezit en gebruik van wapens is regelmatig in het nieuws, ook lokaal. Zo is afgelopen februari bij een inval in een woning in Daalmeer nog een groot wapenarsenaal aangetroffen. Dit soort berichten bevordert het veiligheidsgevoel binnen de gemeente niet, vindt politieke partij BAS. Reden voor de partij om de gemeenteraad te vragen een wapeninleveractie op te zetten waarbij wapens anoniem en zonder straf ingeleverd kunnen worden.

“Het 'waarom' is niet moeilijk," zegt BAS-fractievoorzitter Willem Peters. "Het aantal in beslag genomen vuurwapens is in 2018 in Noord-Holland Noord explosief gegroeid." Geïnspireerd door de wapeninleveractie die begin dit jaar in Rotterdam gehouden werd, vindt hij dat deze actie ook in Alkmaar moet plaatsvinden. “In het verleden is er al eens een actie geweest in Alkmaar waarbij wapens anoniem en zonder strafoplegging konden worden ingeleverd. Die actie was een groot succes.”

Bij het inleveren van wapens is het belangrijk dat dit anoniem gebeurt. Dat geeft de meeste kans op een succesvolle inleveractie. Slag-, stoot- of steekwapens kunnen op het politiebureau ingeleverd worden. Vuurwapens kunnen door de politie van huis worden opgehaald. (archieffoto: Twitter / @POL_BWijnen)
Pin It
Bekeken: 3382x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/