VVD Alkmaar stelt het college vragen over een aantal punten in de stad, waar nog onveilige situaties ontstaan doordat mensen de verkeersregels aan hun laars lappen. De fractie wil graag weten wat voor oplossingen burgemeester en wethouders hiervoor in gedachten hebben.

De VVD merkt dat steeds meer automobilisten vanaf de Kanaalkade vlug even tien meter op de verkeerde weghelft rijden om de Molenbuurt in te kunnen, of dat ze even verderop bij de Geestersingel rechtsomkeert gaan. "Beiden zijn verkeerskundig onwenselijke situaties en bovendien ook niet toegestaan", aldus raadslid Stefan de Haan. Een bijkomend probleem kan zijn dat navigatiesystemen niet voorziet in een alternatieve, juiste route. De VVD stelt voor om en afslag te creëren, zodat verkeer gewoon weer linksaf de Molenbuurt in kan rijden.

Op de kruising Geestersingel - Helderseweg gebeurt het dat er verkeer vanaf de singel linksaf slaat. Of omdat ze het verbod negeren, of omdat ze er niet van weten. De Haan: "Het liefst hadden wij natuurlijk gezien dat daar linksaf slaan mogelijk was. Echter liggen er diverse rapporten met steekhoudende argumenten over waarom dat niet te doen." De VVD denkt dat dat de situatie duidelijk wordt door het gebodsbord om rechtdoor te rijden om te ruilen voor een verkeersbord met daarop een verbod op linksaf slaan.

De VVD signaleert op hetzelfde kruispunt dat geluidssignalen voor blinden en slechtzienden verwarrend zouden kunnen zijn. Doordat oversteken niet gelijktijdig kan op de hele kruising zouden ze per ongeluk op het signaal van een andere oversteek kunnen reageren.

De fractie ziet graag dat het college, samen met Alkmaarders, een top drie van onveilige punten opstelt met een plan van aanpak.
Pin It
Bekeken: 2910x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/