De voorlopige uitslag van de verkiezingen in gemeente Alkmaar voor de Provinciale Staten is bekend. Met een opkomst van 57,4 procent van de kiesgerechtigden kwam GroenLinks als winnaar uit de stembus, nipt gevolgd door Forum voor Democratie. De partijen kwamen uit op 15,7 en 15,2 procent, een winst van 8,4 en maar liefst 15,2 procent. Nummer drie in gemeente Alkmaar werd de VVD met 13,1 procent.

De meest voorname verliezers waren de VVD, PvdA, CDA en vooral D66, de democraten moesten vergeleken met vier jaar geleden 5,7 procent inleveren.

In de voorlopige verdeling voor de Provinciale Staten schiet Forum voor Democratie van nul naar negen zetels en GroenLinks van vier naar negen. De VVD komt ook op negen uit, een verlies van twee. D66 en PvdA moeten het beide stellen met zes zetels en het CDA met vier.

Wie de coalitie in Noord-Holland gaan vormen is nog niet duidelijk, maar de onderhandelingen daarvoor zullen een uitdaging vormen. Drie partijen hebben hetzelfde aantal zetels behaald en diverse standpunten verschillen aanzienlijk.
Pin It
Bekeken: 4158x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/