De Alkmaarse fractie van BAS is verontrust over het uitblijven van plannen voor de bouw van een nieuw dierenasiel voor regio Alkmaar. De accommodatie aan de Bergerweg is volgens BAS-raadslid Willem Peters "tot op de draad versleten" en voldoet bovendien niet meer aan de huidige eisen. Er lijkt weinig niet zoveel schot in te zitten in de realisatie van een nieuwe opvang. Ook is niet meer duidelijk of Dierenbescherming Nederland de opvang zal blijven verzorgen.

In augustus 2017 heeft de BAS-fractie vragen gesteld aan het college van Alkmaar over de voortgang wat betreft een nieuw dierenverblijf. De Dierenbescherming bleek met diverse partijen in overleg over een nieuw centrum op aangekochte grond in gemeente Bergen. Daarna leek de gang eruit.  Peters stelt dat de huidige opvang aan de Bergerweg af is en niet meer aan de moderne eisen voldoet. "Dit gaat dan vooral over de opvang van honden die agressief gedrag kunnen vertonen. Daarvoor zijn geen aparte ruimtes". Overigens is in juni 2018 nog een derde speelweide gemaakt. Er wordt volgens hem ook al 25 jaar gesproken over nieuwbouw op die locatie.

Een nieuwe ontwikkeling is dat ook de dierenopvang via openbare aanbesteding wordt toegewezen. In diverse gemeenten hebben zich concurrenten gemeld, dus is nu onzeker wie de opvang zal gaan verzorgen. Daarbij rijst de vraag of het voor Dierenbescherming NL nog wel nut heeft om een nieuw dierenasiel te bouwen. Willem Peters: "Deze situatie schept onduidelijkheid en BAS wil graag weten wat de stand van zaken is."

Op de foto staat de 9-jarige Poes, een lieve en speelse poes. Maar wel pas als ze je een kent. Dan komt ze op schoot, geeft kopjes en miauwt naar je. Kent ze je nog niet, probeer haar dan nog maar niet op te tillen of ergens toe dwingen.(foto: Dierenbescherming)
Pin It
Bekeken: 3529x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/