Woensdag 20 maart zijn er twee verkiezingen op één dag; de Provinciale Staten- en de Waterschapsverkiezing. Gemeente Alkmaar heeft op de eigen website informatie geplaatst over stemmen in de gemeente. Er zijn op de 20e 76 stemlokalen open door heel de gemeente, waarvan tien in de buitengebieden.

Provinciale Staten vormen het algemeen bestuur van de provincie, net als een gemeenteraad. In Noord-Holland bestaan Provinciale Staten uit 55 leden. Binnen 42 dagen na deze verkiezingen kiezen PS-leden de leden van de Eerste Kamer. De Eerste Kamer beoordeelt de wetsvoorstellen die de Tweede Kamer heeft aanvaard.

Voor de tweede keer wordt de waterschapsverkiezing door de gemeenten georganiseerd. Het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, het college van hoofdingelanden (CHI), bestaat uit 30 leden. Van deze 30 leden zijn er zeven aangewezen, de andere 23 zetels wordt over gestemd. Het Waterschap heeft drie kerntaken; waterveiligheid (dijken), voorkomen van wateroverlast en beschikbaarheid van schoon, zoet water.

Eén van de stemlokalen is gevestigd in het Stedelijk Museum Alkmaar. Stemmers mogen na de daad gratis de  tentoonstelling ‘Piet van Wijngaerdt. Grondlegger van de Bergense School’! bezoeken. Het museum is geopend van 8:00 tot 21:00 uur.

Alle informatie over de verkiezingen in gemeente Alkmaar is te vinden alkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 3386x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/