Het Alkmaarse college stelt de gemeenteraad voor om de maximale woningprijs voor Startersleningen per 1 mei te verhogen van 175.000 naar 200.000 euro. Hierdoor komen weer meer (toekomstige) Alkmaarders in aanmerking voor deze tweede hypotheek. Het is nog niet duidelijk wanneer de raad een besluit neemt over het verzoek.

Alkmaar heeft sinds 2005 een regeling voor startersleningen om mensen die voor het eerst een woning willen kopen te helpen met de financiering. De Starterslening is een tweede hypotheek die beschikbaar is voor woningen tot 175.000 euro, maar aangezien de huizenprijzen de laatste jaren flink zijn gestegen vallen steeds minder woningen binnen dit budget en daalde het aantal aanvragen flink. In 2016 en 2017 werden zo’n 50 Startersleningen per jaar toegekend. In 2018 waren dat er nog maar 17.

Woonwethouder Paul Verbruggen vindt het van belang dat de gemeente kopers blijft ondersteunen: “Starters zijn belangrijk voor de toekomst en ontwikkeling van Alkmaar. Door het verhogen van de maximale woningprijs voor de Starterslening dragen we er aan bij dat zij toegang blijven houden tot de krappe woningmarkt.

Op alkmaar.nl/starterslening staan de voorwaarden voor het verkrijgen van een Starterslening en hoe die kan worden aangevraagd.
Pin It
Bekeken: 2537x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/