Dylan van der Kolk, Fleur Sinnema en Tristan Vreeling haalden afgelopen weekend tijdens het Espoir judotoernooi een podiumplek. Bijna 2000 topjudoka's in de leeftijdsklasse van 12 tot en met 21 jaar uit binnen en buitenland verzamelden zich afgelopen weekend in Eindhoven.

Dylan van der Kolk kwam op de mat tegenover topjudoka's in de klasse -21 onder 66 kilogram. Aanvankelijk waren zijn verwachtingen niet hoog, maar leverde zeer goed werk. In de eerste ronde haalde hij een Fransman Mohand Melaimi met twee keer een wazari onderuit en in de tweede ronde had de zotser Adrian Okle het nakijken met een koreaanse schouderworp van Dylan.

De kwartfinale won Dylan door een actie van de Belg Dries Ponnet over te nemen en te scoren in de golden score. In de halve finale kreeg de Italiaan Alessandro Bosis een prachtige schouderworp te verwerken en ging met een vol punt tegen van de mat. In de finale maakte de Zwitserse tegenstander Yannick Wasem een verboden handeling en werd vervolgens gediskwalificeerd. Dit leverde goud op voor Dylan.

Ook twee grote opkomende talenten van Tom van der Kolk, wisten in de -15 klasse op het internationale podium te komen. Zo wist Tristan Vreeling in de 42 kilogram zeer knap de finale te bereiken. Hij verloor hier van Wladislav Dantuma. Ook het grote opkomend talent Fleur Sinnema wist als tweedejaars in de categorie -15 een bronzen medaille te halen. (Foto's: Topsport Tom van der Kolk)
Bekeken: 2256x