Afgelopen weekend was het feest in De Rijp, want na maanden van renovatie werd cultuurhuis De Groene Zwaan weer officieel heropend. Het pand aan de Rechtestraat kan de komende jaren weer vooruit en dat werd gevierd met een uitgebreid programma, schrijft mediapartner NH Nieuws.

Het 'Paradiso van de Polder' is in de afgelopen maanden flink opgeknapt. De voormalige Lutherse kerk was ernstig in verval geraakt en moest voor 400.000 euro worden gerenoveerd. Dat geld werd opgehaald via crowdfunding, benefietconcerten, een veiling en subsidies.

Het kapitaal werd omgezet in noeste arbeid en na een half jaar is alles nu weer spik en span. "Binnen budget en binnen de tijd", vertelde Peter van Hoogstraten van 'De Zwaan' eerder trots aan NH Nieuws.

Afgelopen zaterdag werd de opening gevierd en kwam wethouder Christiaan Braak het cultuurhuis officieel heropenen. 's Avonds waren er, zoals verwacht, optredens van diverse artiesten. Tientallen mensen, onder wie de architect en medewerkers van de restauratiebedrijven, konden het pand in z'n vernieuwde glorie aanschouwen.

Toch is De Groene Zwaan nog niet voor de volle honderd procent klaar, want er zijn nog wat laatste schilderklussen. Die zullen in het voorjaar worden uitgevoerd. In december werden de kenmerkende torentjes en het vergulde zwaantje al teruggeplaatst.  (Foto's: Marco van Ammers)
Pin It