De Onafhankelijke Partij Alkmaar wil dat Alkmaarders vaker kunnen meepraten met de politiek. Daarom dient OPA een motie in voor een raadpleging van de inwoners. OPA wil daarin de mening van de Alkmaarse samenleving peilen over aantal actuele, in de lokale gemeenschap levende, onderwerpen.

Wat OPA betreft moet gezocht worden naar nieuwe verbindingen tussen de maatschappelijke democratie en de politieke democratie. Zodat bewoners digitaal, maar ook op andere manieren kunnen meedenken en meepraten over maatschappelijke vraagstukken. De partij vraagt zich bij veel raadsbesluiten af hoe de burgers er bij zijn betrokken. Het coalitieakkoord 'Alkmaar aan zet' geeft ook een duiding richting Alkmaarders. Zo zegt de coalitie dat zij er zijn om ‘mensen te helpen hun leven in Alkmaar mooier te maken’ en om ‘zoveel mogelijk initiatieven vanuit de samenleving ondersteunen.’

Dat spreekt OPA aan en daar wil de partij dan ook graag een bijdrage aan leveren. OPA stelt voor om bij de komende landelijke verkiezingen de Alkmaarders te raadplegen over een aantal onderwerpen, onder het motto 'Alkmaarders aan zet'. Inwoners kunnen naast het uitoefenen van hun kiesrecht dan ook hun mening geven en stem uitbrengen over lokale onderwerpen. Volgens OPA is het voordeel om dit te doen bij verkiezingen is dat de opkomst representatief zal zijn en de Alkmaarse politiek dan echt wat kan met de uitslag. De fractie denkt dat de hele gemeenteraad het belangrijk vindt de Alkmaarders te betrekken bij wat er in Alkmaar speelt.

In de eerste gemeenteraad dit jaar zal OPA met een motie komen. Met het doel dat burgerparticipatie niet alleen bij goede voornemens blijft, maar ook echt gaat werken.
Pin It
Bekeken: 2181x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/