De lokale Alkmaarse partij BAS is er klaar mee. De bezorging in de stad van etenswaren moet volgens de partij snel aangepast worden aan de huidige tijd. Bezorging van bijvoorbeeld pizza’s en kant-en-klaar maaltijden moet zo duurzaam en stil mogelijk plaatsvinden. BAS vindt dat in ieder geval in de binnenstad van Alkmaar de smerige en lawaaiige brommertjes verbannen moeten worden. Maar ook buiten het centrum van de gemeente is een strengere aanpak gewenst.

BAS-raadslid Willem Peters: “Snackhouse LOBO in Oudorp mocht van de gemeente Alkmaar niet bezorgen in delen van de binnenstad terwijl de bezorging uitgevoerd zou worden met Twizy’s (100 procent elektrische voertuigen, dus geen milieuverontreiniging en geen herrie). Wij vinden dat een ondernemer die bereid is om zoveel te investeren in duurzaamheid bij de bezorging, volledig door de gemeente gefaciliteerd zou moet worden.”

De elektrische bezorgauto’s zijn uitgerust met GPS. Hierdoor worden bezorgroutes en -tijden optimaal op elkaar afgestemd. Dit betekent een forse afname van gereden kilometers in de binnenstad, minder energieverbruik en veel minder omgevingslawaai. In plaats van auto’s kan volgens Peters natuurlijk ook gedacht worden aan elektrische fietsen en scooters.

“BAS gaat op korte termijn bij de wethouder aandringen op verandering van de regelgeving. Die moet wat ons betreft zo worden aangepast dat ondernemers, die investeren in duurzaamheid en dus in een gezond Alkmaars leefmilieu forse voordelen moeten krijgen boven ondernemers die de bezorging met brommertjes blijven uitvoeren,” aldus Peters. Op redelijk korte termijn moet de maaltijdbezorging in Alkmaar wat BAS betreft dan zo zijn georganiseerd dat er alleen nog op duurzame en op zo stil mogelijke wijze wordt bezorgd.
Pin It
Bekeken: 3709x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/