Noord-Hollandse fracties en minister Lisa  Westerveld van GroenLinks maken zich zorgen over de toekomst van de jongeren in Transferium in Heerhugowaard. Via een openbare aanbesteding is de gesloten jeugdzorg namens 18 Noord-Hollandse gemeenten gegund aan een nieuwe aanbieder, waardoor Transferium mogelijk de deuren zal sluiten. De fractieleiders en Westerveld vragen minister Hugo de Jonge per brief om garant te staan voor de continuïteit van de zorgtrajecten voor de jeugd.

"Jongeren zelf, ouders, jeugdzorgmedewerkers en andere specialisten zijn bang dat de zorgcontinuïteit niet gewaarborgd wordt", is te lezen in de brief van de GroenLinks leden. "Dit zorgt voor grote onrust, omdat we hier te maken hebben met jongeren met zeer complexe problemen die vaak al een lange geschiedenis in de jeugdhulp hebben. Deze groep is juist gebaat bij stabiliteit."

Aanbieders zijn verplicht lopende zorgtrajecten af te maken, maar Parlan zou wel eens in grote financiële problemen kunnen komen door verplichtingen rondom het vastgoed en dan vakkundig personeel moeten afstoten. De GL-fractieleiders en Westerveld: "Kunt u voorzien in een oplossing zodat Parlan de zorgcontinuïteit kan garanderen? Ondanks dat de uitvoering van de Jeugdwet is belegd bij gemeenten, bent u als minister verantwoordelijk voor het stelsel en daarmee ook voor deze lacune."

De GroenLinks fractieleiders en minister doen een dringend beroep op De Jonge om te garanderen dat jongeren hun zorgtraject in de regio kunnen blijven ontvangen bij hun huidige behandelaren: "Nogmaals willen we u meegeven dat het om een kleine groep jongeren met zeer complexe problemen gaat. Deze jongeren mogen niet de dupe worden van een systeem met weeffouten."
Pin It
Bekeken: 2860x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/