Het gebeurt iets te vaak naar de zin van raadsleden dat zij via de pers van besluiten vernemen die het college neemt. Bij een rondvraag van OPA bij andere partijen blijkt dat er afgelopen jaar meerdere voorvallen zijn geweest. Reden voor OPA-raadslid Ruud van Lier om de motie 'Openbare besluiten graag eerder naar de raad s.v.p.' in te dienen. De motie heeft inmiddels steun van alle oppositiepartijen.

"Stel de raad ook op de hoogte als je dat bij de pers doet. En doe het zeker niet andersom", is de strekking van de motie. Zo konden raadsleden afgelopen jaar via de pers vernemen dat het COA (Centraal Orgaan Asielzoekers) wel asielzoekers zou gaan opvangen, dat er toch wel een vuurwerkshow komt tijdens de jaarlijkse kermis en dat het ontheffingenbeleid veel duurder wordt.

"Om draagvlak te creëren wordt vaak door bestuurders eerst met de pers gepraat. In sommige gevallen is het zelfs noodzakelijk, bijvoorbeeld bij noodsituaties. Maar over raadsbesluiten, beleidsstukken en de echt inhoudelijke kant is dat onzin om dat eerst via de pers te doen," zegt Ruud van Lier.

Van Lier verwacht dat de motie bij de raadsvergadering van donderdag 13 december wordt aangenomen. "Ik verwacht dat niemand het hier mee oneens kan zijn. Ik reken erop dat we dit raadsbreed kunnen indienen."
Pin It
Bekeken: 3486x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/