Aangezien de nieuwe uitvoeringsregels voor verkeersontheffingen niet helemaal blijken te voldoen aan de belofte, heeft de Alkmaarse gemeenteraad verzocht om de invoeringsdatum van 1 februari 2019 met vier maanden op te schuiven. Maar na toezegging van de wethouder gaat het uitstel nu toch niet door.

"Dat gaan we in de uitvoering gewoon regelen", reageerde wethouder Marcel van Zon tijdens de raadsvergadering op de vraag of de invoeringsdatum met vier maanden kon worden opgeschoven. Zo kunnen in de commissie de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet worden. Maar vorige week verspreidde de wethouder een memo met de boodschap de ingangsdatum toch te handhaven. "Omdat het al verwerkt is in de systemen..." meldt OPA op haar Facebookpagina.

Volgens OPA staat de drastische verhoging van de ontheffingskosten lijnrecht tegenover de beloften van dit college om "lasten voor burgers zo laag mogelijk te houden" en de lokale economie te stimuleren.

Een ontheffingsvergunning in de Alkmaarse binnenstad wordt vele malen duurder voor bijvoorbeeld bouwbedrijven en een trouwstoet zal volgens de nieuwe uitvoeringsregels drie maal zoveel gaan kosten. OPA denkt dat het regelen van de nieuwe soorten ontheffingen voor ondernemers praktisch onuitvoerbaar wordt. Daarnaast is er nog niets geregeld voor binnenstadbewoners die bijvoorbeeld acute zorg nodig hebben.
Pin It
Bekeken: 3440x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/