Wethouder Onderwijs, Elly Konijn-Vermaas, heeft afgelopen donderdag de officiële opening verricht van het nieuwe pand van Hogeschool iPabo aan de Rubenslaan in Alkmaar. De transformatie van het kantoorgebouw ‘De Hoef’ naar een modern onderwijsgebouw was een compliment waard aan de architect. "Het was een uitdaging", zo gaf architect Erik van Wel aan, om samen met Ooijevaar ‘bevlogen bouwers’ en andere betrokkenen deze klus in de gestelde tijd te klaren. "Maar het is gelukt en het resultaat mag er zijn."

Konijn-Vermaas, zegt niet snel een compliment uit te delen, maar dat deed zij afgelopen donderdag toch wel: "Een compliment aan de architect voor deze transformatie van kantoor naar een onderwijsplek. Een huisvesting die past bij het onderwijs en bij de studenten. Een fantastische ruimte om te studeren, te sporten op niveau maar óók om op de bank te hangen. Om niet direct naar huis te gaan maar elkaar te ontmoeten en eigenlijk pas weg te gaan als 't licht uitgaat."

Het ontwerp van het Alkmaarse BRTArchitecten heeft geresulteerd in een prachtig transparante onderwijsplek voor de pabo-studenten. Er is gehoor gegeven aan het verzoek van de studenten om vooral de huiselijke sfeer te behouden waarbij veel ruimte is voor persoonlijke ontmoetingen met studenten en docenten. Ruimtes waarin gestudeerd en ontspannen kan worden. Erik van Wel: "We hebben de iPabo in Alkmaar een huiskamer gegeven waar je direct in binnenstapt. Een plek voor contactmomenten, niet alleen voor studenten onderling maar ook tussen studenten en docenten. Een inspirerende omgeving waarin lokalen plaats hebben gemaakt voor leerpleinen, open en transparant. Met schuifdeuren die soms wat zwaar aanvoelen. Maar net zoals met een deurkruk, het enige van een gebouw dat je in je hand houdt, mag dit best wat zwaar aanvoelen, een solide gevoel. Zo zit ook de iPabo, letterlijk en figuurlijk, gedegen en solide in elkaar."
Pin It
Bekeken: 2394x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/