Woensdagochtend is op station Alkmaar het eerste NS watertappunt geopend . Dagelijks maken gemiddeld ruim 20.000 treinreizigers gebruik van dit station en vanaf nu kunnen zij op elk moment van de dag gratis drinkwater halen.

Om de opening te vieren, tapte regiodirecteur NS Irma Winkenius het eerste flesje water voor wethouder Marcel van Zon van Gemeente Alkmaar. "Toen ik bij mijn fiets kwam lag er een plastic flesje op de grond, en dat is natuurlijk precies het probleem", vertelde ze.

NS heeft de ambitie om voor het eind van 2019 op 200 stations in Nederland watertaps aan te leggen zodat straks 90% van alle treinreizigers in Nederland op zijn of haar reis langs een watertappunt komt. NS investeert ruim 3 miljoen euro om de watertappunten te realiseren en de komende 10 jaar te laten onderhouden. In Noord-Holland werkt NS hiervoor samen met drinkwaterbedrijf PWN. Na Alkmaar is Heerhugowaard het eerstvolgende station.

NS ziet het aanbieden van drinkwater als extra service en wil de toegang tot water zo makkelijk mogelijk maken voor alle OV-reizigers. Sinds 10 oktober is het mogelijk om bij meer dan 200 winkels op het station korting te krijgen op een warme drank door een eigen beker mee te nemen. Dat moet ook leiden tot minder wegwerpbekers.
Pin It
Bekeken: 2993x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/