Nadat het tijdelijk asielzoekerscentrum aan de Robonsbosweg begin oktober gesloten werd, gaat deze nu toch weer open. Het college van burgemeester en wethouders gaat hiermee akkoord, maar blijft wel bij de bestaande afspraak met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). COA mag het voormalig belastingkantoor tot 9 mei 2019 gebruiken.

Dinsdag heeft het college hierover overleg gehad. Met het oog op de afspraken die het college heeft gemaakt met omwonenden, wil het college niet dat de opvanglocaties na deze datum nog als asielopvangplaats gebruikt wordt.

Waar de vluchtelingen na deze datum terecht komen is nog niet duidelijk. Alleen als COA de noodzaak en urgentie kan aantonen, is de gemeente bereid om mee te werken aan het vinden van een nieuwe locatie.

Het COA kondigde eerder aan dat er een stroom asielzoekers uit landen als Turkije, Syrië en Iran naar Nederland komt en dat er opvangplekken nodig zijn om deze stroom mensen onder te brengen. Volgens het NHD is de COA van plan om dit jaar nog 510 vluchtelingen onder te brengen in het pand aan de Robonsbosweg.

 

 
Pin It
Bekeken: 4679x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/