Dat een graf geld kost denken we liever niet over na. Maar dat de hoogte van de grafkosten zo sterk verschillen in de regio is wel iets om over na te denken, blijkt uit de grafkostenmeter van uitvaartverzorger Monuta.

Langedijk behoort tot de duurste van het land. In slechts vijf andere gemeenten betalen inwoners meer voor een begrafenispakket.

In het HAL-gebied bedraagt een plekje op de Langedijker Algemene Begraafplaats 1.983 euro. Een goedkoper alternatief biedt de naastgelegen gemeente Heerhugowaard. Daar betalen nabestaanden voor een algemeen graf 1.287 euro. Begraven kan nog goedkoper in Alkmaar, hier wordt 762 euro gerekend voor een algemeen graf.

Voor een eigen graf gelden er andere bedragen en hanteert Heerhugowaard het voordeligste tarief: 3.125 euro. In Alkmaar kost een eigen graf voor één persoon 3.953 euro. Uitschieter Langedijk rekent voor een soortgelijk graf maar liefst 5.617 euro.

In de genoemde bedragen zijn de kosten zoals grafrecht, begraafkosten en onderhoudskosten opgenomen. De kosten voor een graf op de algemene begraafplaats worden bepaald door de lokale gemeenteraden. Ook de kosten van een graf op een kerkelijke begraafplaats kunnen sterk verschillen.

In Nederland laat zo'n 40% zich begraven, de rest kiest voor crematie. Wellicht is daarbij kostenbesparing een factor.
Pin It
Bekeken: 4671x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/