De sfeervolle lichtjes in de lampionnen, het gezellige gepraat en de muzikale inbreng van de muziekkorpsen maakten de ferr tijdens de dertiende editie van de jaarlijkse Alkmaars Ontzet lampionoptocht. Ruim tweeduizend kinderen uit groep 3 en 4 van verschillende basisscholen liepen vrijdagavond traditiegetrouw door het centrum van de stad.

De tocht begon dit jaar bij de Grote Kerk in plaats van het Waagplein en voerde de lampiondragertjes door de Grote Kerk. De kleine wandelaars genieten zichtbaar van de wandeling door hun stad. Ook ouders, oma’s, opa’s en andere supporters beleefden plezier aan het evenement. “Ik ben hartstikke trots op mijn kleindochter. Ze doet dit voor de eerste keer, dat vind ik heel knap”, vertelt een trotse oma. Sommige ouders vinden het, ondanks het mooie weer, toch wat koud langs de kant: “Ik pluk mijn zoon er zo wel tussenuit, dan geef ik hem zelf wel een vaantje”, grapt een vader.

Eenmaal bij de finish zijn de kinderen erg enthousiast en trots op hun eigen prestatie. “Ik heb een lampion van een eenhoorn gemaakt, mooi he? Dankzij mijn lampion met het mooie lichtje kon ik lopen”, vertelt een meisje opgelaten. “Ik doe het al voor de tweede keer. Nu loopt mijn zusje ook mee. Dat is extra leuk, want volgend jaar mag ik niet meer met de klas want dan zit ik al in groep 5”, zegt een jongen.

Ook het trompetterkorps is enthousiast over de optocht: “Het is leuk om met zoiets mee te doen. De sfeer is altijd heel fijn, dat voel je. Maandag doen we ook mee met de optocht. Daar kijken we nu alweer naar uit.”

De jaarlijks terugkerende lampionnenoptocht wordt georganiseerd door de 8 October Vereeniging. Een van de bestuursleden is aanwezig bij de optocht en trots op het feestelijke event: “Het is leuk dat we dit elk jaar kunnen organiseren. Dit is, als ik het nu goed zeg, de dertiende editie en het hoort inmiddels echt bij de hele viering.”

Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp was ter plaatse en maakte een fotoreportage die te zien is op onze Facebookpagina. (foto: Marco Schilpp)
Pin It
Bekeken: 3054x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/