Zes jaar geleden had afvalverwerker HVC veel afval vanuit Engeland nodig om de centrale in Alkmaar te laten draaien en klanten genoeg energie te leveren. Tegenwoordig haalt het bedrijf steeds meer van het afval uit eigen omgeving en importeert het steeds minder. In 2015 kwam 28 procent (178.000 ton) van het verwerkte afval nog uit Engeland, dit jaar is dat nog maar zo'n 7,5 procent (30.000 ton).

De 'oude' manier van werken was voor zowel HVC als Engeland gunstig. Aan de overkant van de Noordzee was een gebrek aan ovens, waardoor niet al het afval verwerkt kon worden. HVC had juist meer afval nodig. Containerschepen vol met onder andere plastic en karton kwamen daarom over naar Nederland.

Gemeente Alkmaar heeft zo zijn wantrouwen over de samenstelling van het geïmporteerde afval. Het stimuleert burgers hun huishoudelijk afval te laten scheiden en dan haalt HVC afval uit buitenland dat mogelijk ongescheiden is. Daarnaast is er nog vervuiling door het transport.


Pin It
Bekeken: 4106x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/