Steeds meer grote internationale sportclubs, sportbonden en organisaties zijn enthousiast over de Virtual Reality Software die in Alkmaar wordt ontwikkeld. Een wedstrijd in 3D herbeleven helpt spelers bij hun training en ook maken tv-analisten er met groot enthousiasme gebruik van. De groei van Beyond Sports, de ontwikkelaar van de software, komt mede door het toenemende gebruik bij revalidatie van sporters. Het bedrijf groeide uit haar jasje en is verhuisd. Donderdag 4 oktober is de feestelijke officiële opening van het nieuwe hoofdkantoor aan de Noorderkade.

Voetbal ligt aan de basis van het succes van Beyond Sports, vertelt algemeen directeur Sander Schouten. "Onbemande camera’s in het stadion leggen tijdens een wedstrijd het speelveld continu vast. Door coördinaten te lezen van alles wat beweegt op het veld, kunnen trainers en spelers hun wedstrijden in Virtual Reality levensecht herbeleven vanuit elk denkbare hoek: door de ogen van de eigen spelers, door de ogen van de tegenstander en vanaf recht boven het veld. Zo kunnen sporters zien waar ze verkeerde keuzes maakten of welke kansen ze hadden kunnen creëren. Door hiermee veel te trainen, ontwikkelen spelers hun tactisch inzicht."

Naast de KNVB en AZ maken PSV en de Engelse voetbalclubs Arsenal en Stoke City ook gebruik van de software. En onlangs is daar de Duitse voetbalbond als nieuwste klant bijgekomen. Ook hockey-, golf- en tennis- en wielerverenigingen zien het voordeel van VR-trainingen in.

Een groot probleem onder sporters op zowel top- als amateurniveau, zijn blessures. "Met behulp van VR krijgen revalidatiecliënten niet alleen visueel inzicht in de oorzaak van hun blessure, maar krijgen zij ook visuele instructies bij hun herstel en hoe zij in de toekomst blessures kunnen voorkomen. Daarnaast zorgt de toepassing van VR voor een geheel andere beleving van de revalidatie. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een strandwandeling na te bootsen", legt CTO Nicolaas Westerhof uit.

Met al deze ontwikkelingen is het doel om Beyond Sports voor het einde van het jaar te groeien naar 30 personeelsleden. Jonge en goed geschoolde IT-ers die de VR-beleving naar omvangrijkere toepassingen willen brengen, zijn van harte welkom op de Noorderkade 145.
Pin It
Bekeken: 3442x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/