In november staat de jarige Grote Kerk centraal tijdens de voorstelling 'Het mysterie van Alkmaar'. Naast zes familievoorstellingen voor het publiek, treedt het theatergezelschap 18 keer op voor ruim 6.000 basisschoolleerlingen.

Het stuk is een spectaculaire mix van theater, klassieke muziek en de verhalen van de Grote Kerk. De cast, met onder andere Maartje van de Wetering, Cees Geel, Pepijn Schoneveld en Laetitia Gerards neemt het publiek letterlijk mee naar alle hoeken van de kerk, want ze zijn op zoek naar het grote mysterie dat Alkmaar in de ban houdt. Dat betekent dat ook het aanwezige orkest zich flink zal moeten aanpassen en... zich ook moet verplaatsen

Maandag was de cast voor het eerst 'op locatie' waar het allemaal gaat gebeuren en werd er een fotosessie gehouden. Ook kregen ze de kans om de kerk vanaf de Klim naar de Hemel te bekijken. De aankomende drie weken moeten ze aan de bak en wordt er  gerepeteerd voor het theaterstuk.

Leerlingen van de basisscholen worden op het theaterstuk voorbereid met filmpjes op mysterievanalkmaar.nl. De hoofdrolspelers Maartje van de Wetering en Pepijn Schoneveld nemen de leerlingen mee op ontdekkingstocht door de Grote Kerk en leren hen de liedjes uit de voorstelling. De kinderen kunnen dan tijdens de voorstelling meezingen met de acteurs en het symfonieorkest.
Pin It
Bekeken: 2610x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/