Jonge en volwassen lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT's), die uit kringen komen waar een taboe rust op homoseksualiteit en genderdiversiteit, moeten beter ondersteund worden. Hiervoor is een nieuw netwerk opgericht en vrijdag vond in het stadhuis van Gemeente Alkmaar het startschot plaats.

Wethouder diversiteit Paul Verbruggen en diverse Alkmaarse professionals maakten vrijdag afspraken om deze groep zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. De samenwerking werd symbolisch beklonken bovenop De Grote Kerk. Gezamenlijk hesen de professionals van gemeente, Politie, GGD, GGZ Noord Holland Noord, Straatgeluid, ART. 1, COC, MEE & de Wering en Centrum Jeugd & Gezin de regenboogvlag .

Verbruggen is enthousiast over deze nieuwe samenwerking: "Op veel manieren zetten Alkmaarders zich positief in om de acceptatie van LHBT’s te vergroten. Daar ligt de echte oplossing voor deze problematiek. Maar zolang er nog altijd mensen in de problemen komen door taboes op homoseksualiteit of transgendergevoelens, moet er met dit netwerk een waardevolle en veilige toevoeging voor deze mensen zijn."

Vaak ervaren LHBT’s innerlijke conflicten tussen hun gevoelens enerzijds, en hun religie anderzijds. Ook is het voor hen in de eigen gemeenschap regelmatig onmogelijk om homoseksuele of transgendergevoelens te bespreken. Dat leidt vaak tot de situatie dat zij enerzijds de banden met hun familie en vriendenkring willen behouden, maar anderzijds zichzelf willen ontplooien. Psychische klachten, conflicten met de omgeving en praktische problemen kunnen het gevolg zijn.

 
Pin It
Bekeken: 2170x
https://ee.itk.ac.id/data/