De mislukte gezamenlijke aanbesteding voor de jeugdbescherming en jeugdreclassering in 2019  levert zorgen en vragen op in de politiek door heel de provincie. Ook Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk zitten zo nog zonder nieuwe contracten. Katinka Kerssens van PvdA Alkmaar laat mediapartner NH Nieuws weten de kant van de zorgorganisaties te kiezen. Zij vindt ook dat er te weinig geld geboden wordt.

 

De William Schrikker Stichting, Jeugd- en Gezinsbeschermers en het Leger des Heils verzorgen momenteel de jeugdbescherming en jeugdreclassering, maar hapten niet toe bij de gezamenlijke aanbesteding voor komend jaar. De 25 gemeenten zouden voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten en het uren moeten schrijven viel ook slecht.

Katinka Kerssens spreekt van een ernstige zaak. "Er wordt niet alleen te weinig geld geboden, maar de hulpverleners maken zich ook zorgen over het tijdschrijven. Dat maakt dat het nog minder aantrekkelijk wordt om te werken in de zorg en er zijn al zo weinig jeugdzorgmedewerkers."

"Wil je kwaliteit in de zorg, ga dan op bezoek, ga praten met die zorgverleners en laat ze niet formuliertjes invullen", vervolgt het PvdA-raadslid. "Ik denk ook niet dat dat iets zegt over kwaliteit, tijdschrijven zeker niet."

Kerssens doet een oproep aan de landelijke politiek om in te grijpen in deze volgens haar onwerkbare situatie. "Het is ook een oproep voor hulp aan de 25 wethouders. De oproep is om te stoppen met die aanbesteding en elke gemeente gewoon duidelijke kaders te geven: zo ga je het financieel inrichten. Want de zorg in Limburg is echt niet anders als (sic) hier in Alkmaar. En ga wel uit van realistische tarieven."

Ook andere politici in de provincie maken zich druk, zoals binnen SP-afdelingen door heel Noord-Holland. Zij willen snel uitleg van de 25 zorgwethouders. Bianca Verweij van SP Hilversum spreekt van "verkeerde zuinigheid" en wijst erop dat in andere regio's de tarieven juist omhoog gaan om goede jeugdzorg te kunnen bieden.

Zelfs nationaal zijn er zorgen. De PvdA, het CDA en de SP in de Tweede Kamer stellen Kamervragen aan minister Hugo de Jonge.
Pin It
Bekeken: 3162x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/