De VVD heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over de grootschalige wijze waarop fraude gepleegd zou worden met werkeloosheidsuitkeringen door Poolse arbeiders. Nieuwsuur stelde deze conclusie na een eigen onderzoek.

De Poolse arbeidsimigranten hebben in Nederland een uitkering terwijl zij in Polen werken of vakantie vieren, zo meldt Nieuwsuur na het onderzoek. De arbeidsmigranten worden bijgestaan door tal van malafide tussenpersonen die op internet adverteren als boekhouder of administratiekantoor. Tegen betaling geven ze advies en helpen ze controles van uitkeringsinstantie UWV te omzeilen.

De VVD fractie vraagt of er soortgelijke gevallen zijn in Alkmaar omtrent de bijstandsuitkeringen. Fraudeurs worden hard aangepakt wat de VVD betreft. Zij benadrukken ook dat in het coalitieakkoord “Alkmaar aan zet” opgenomen staat dat het tegengaan van uitkeringsfraude een hoge prioriteit heeft.
Pin It
Bekeken: 2929x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/