Erfgoedstichting Adapt houdt zaterdag 8 september een expositie in de Doopsgezinde kerk van Alkmaar. Te zien zijn 30 foto's van religieus erfgoed in Alkmaar. De foto's zijn afgelopen zomer genomen door de Alkmaarse fotogroep De Waag.

De erfgoedstichting wil een positieve rol spelen in de komende discussie over hoe de mooie kerken in Alkmaar en de omliggende dorpen behouden kunnen worden met een rendabele exploitatie. De herbestemming van de Sint Josephkerk aan de Nassaulaan heeft hierbij de speciale aandacht, omdat deze katholieke kerk binnenkort wordt gesloten. De expositie vraagt aandacht voor de waarde van het religieus erfgoed.

Veel gebouwen hebben de afgelopen jaren hun religieuze functie als kerk, kapel of klooster verloren. Deze zijn toen gesloopt of omgebouwd tot bijvoorbeeld woningen. Doordat steeds minder mensen lid zijn van de kerk, wordt het voor de eigenaren lastig om het beheer te bekostigen. Hierdoor hebben al velen hun deuren gesloten. Als er geen nieuwe functie voor het gebouw gevonden kan worden, dreigt er meestal sloop.

De expositie is te bezichtigen van 10:00 tot 17:00 uur. De Doopsgezinde kerk is te vinden aan de Koningsweg 12. Meer informatie is te vinden op adaptalkmaar.nl en op doopsgezind-alkmaar.nl. (foto: Job van Nes)
Pin It
Bekeken: 3730x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/