Recentelijk vernam het CDA Alkmaar dat dnoDoen onvoldoende capaciteit is bij de nachtopvang in de Alkmaar wijk De Hoef. De opvanginstantie zou regelmatig ‘nee’ moeten verkopen, ook aan kwetsbare mensen die soms moeilijk bereikbaar zijn voor instanties. De fractie meent dat de situatie ongewenst is voor zowel hulpbehoevende zwervers als de buurtbewoners en stelt het college schriftelijke vragen.

CDA Alkmaar vraagt het Alkmaarse college of er inderdaad een beddentekort is bij de nachtopvang aan de Jan van Heemstraat en wat het college hier dan van plan is tegen te doen. Ook wil de fractie weten of er overlast en onveilige situaties zijn ontstaan.

Dat er een toename van overlast is bleek al wel uit een tweet van wijkagente Coppens. De politie en Stadstoezicht hebben daaropvolgend het toezicht in De Hoef verscherpt. Ook blijkt dat er meer mensen met een GGZ-verleden bij de opvang aankloppen, al sprak dnoDoen niet over een beddentekort.

Mocht er inderdaad een tekort zijn, stoft VVD Alkmaar misschien wel een oude motie af vanuit november 2015. Toen er eerder sprake was van een gebrek aan capaciteit, wilde de fractie de daklozenopvang verplaatsen naar het voormalige belastingkantoor aan de Robonsbosweg, maar de motie werd toen door de andere fracties weggestemd. Op 1 oktober wordt het Alkmaarse AZC opgedoekt en komt het gebouw weer vrij.
Pin It
Bekeken: 4673x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/