Het aantal pinautomaten neemt af in gemeente Alkmaar. OPA voorspelt dat in 2020 nog maar driekwart van het huidige aantal over zal zijn.  Dat kan problemen opleveren, vooral in kleine dorpskernen.

?OPA is benaderd door ouderen uit De Mare die problemen ondervinden nu de pinautomaat van Rabobank is verwijderd. Er kan wel nog in de supermarkt gepind worden, maar niet iedereen voelt zich daar veilig als het wat druk is.

De fractie begrijpt dat plofkraken en bezuinigingen voor het opheffen van pinautomaten zorgt, maar wil benadrukken dat een veilige mogelijkheid om in de buurt geld uit de automaat te kunnen trekken belangrijk is, vooral voor ouderen die graag zelfstandig handelen. OPA ziet graag dat de gemeente een bemiddelende rol speelt, om bijvoorbeeld een pinautomaat in de bibliotheek van De Mare te plaatsen.

OPA zal op 27 september een motie aan de gemeenteraad voorleggen, waarmee het college opdracht krijgt om met Geldservice NL in overleg te gaan over plaatsing van neutrale automaten.
Pin It
Bekeken: 3123x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/