Zondag 5 augustus wordt het podium van Zomer op het Plein in Alkmaar bezet door twee damesduo's. Als eerste is aan de beurt Clean Pete en daarna treden Yentl & De Boer aan.

Yentl & De Boer zijn bekend van hun muzikale bijdrage aan RTL Late Night en Opium TV. Het cabaretduo wordt geprezen om hun kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie. De dames wonnen de Wim Sonneveldprijs, de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival en in 2014 de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied ‘Ik heb een man gekend’.

Clean Pete brengt vervlochten samenspel en samenzang zoals alleen verweven genen die kunnen brengen. Tweelingzussen Loes en Renée zingen akoestische popliedjes over fundamentele dingen in het leven: koesteren en van je afbijten, afblijven en hier komen, ijdelheid en jongens-nijd, naar buiten kijken en lekker binnen blijven. Terwijl een cello een liedje insluimert, sabelt Loes met een lichte, bijna verontschuldigende sneer in haar stem een minnaar neer. “Sixties-garagebeat en opgewekte popsongs afgewisseld met een wonderschoon, melancholiek repertoire”, schreef de Volkskrant.

Het eerste optreden is om 14:30 uur en toegang is gratis. Meer informatie op zomerophetplein.nl. (foto: Sanja Maruši?)
Pin It
Bekeken: 3471x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/