Twaalf statushouders hebben vrijdag hun certificaat van de opleiding VAK=Fit in ontvangst mogen nemen. De HAL-Regio heeft een slagingspercentage van 100 procent behaald. Tijdens dit project wordt geprobeerd de deelnemers aan een werk-leerbaan te helpen. Ze werken vier dagen en gaan één dag naar school.

Mensen worden opgeleid naar banen die op dit moment veel werkgelegenheid opleveren, of dat in de toekomst gaan doen. De stroming elektro- en installatietechniek is een groot succes geworden. Tijdens de opleiding wordt ook veel tijd besteed aan houding en gedrag. Onder andere op tijd komen en samenwerking worden erg serieus genomen. De opleiders moeten dus niet alleen kennis hebben op vakgebied, maar ook ervaring met de doelgroep.

VAK=Fit leidt deelnemers op bij bedrijven in de regio waar ook mee samengewerkt wordt. Dit gebeurt door middel van korte stages, of een werkcontract waar ze baangarantie van minimaal zes maanden wordt geboden. Werkgevers leren de deelnemers kennen en kunnen ze sturen, met als gevolg een goede kans op een baan na de opleiding.
Pin It
Bekeken: 2397x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/