Het Alkmaars college heeft ingestemd met de gedeeltelijke terugkeer van de muur van het voormalig kerkhof bij de Grote Kerk. Dat moet komende najaar gaan gebeuren. Vorig jaar diende de gemeenteraad een motie in tot symbolische reconstructie van deze muur, die in de 19e eeuw werd afgebroken. In het voorjaar van 2019 wordt aansluitend het voormalige kerkhof opgeknapt.

De eigenaar van de kerk en het kerkhof, de Stichting tot Behoud Monumentale Kerken Alkmaar, staat positief tegenover het plan. Omwonenden en belangstellenden konden tijdens de inloopavond en meedenksessie zich laten horen over ideeën voor het ontwerp van de muur en het opknappen van het kerkhof.

Suggesties worden zo veel mogelijk toegepast. De eigenaar van de kerk en het kerkhof, Stichting tot Behoud Monumentale Kerken Alkmaar, staat positief tegenover de plannen en blijft betrokken bij de ontwikkelingen van de uitwerkingen.

Er werd ook gediscussieerd over de funderingen van de houten klokkentoren die tegenover de kerk heeft gestaan en de correctie van de toren aan de noordzijde, langs de Bagijnenstraat.
Pin It
Bekeken: 2757x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/